Posts In: Dinsdag

Power yoga

January 5, 2016
yoga in doetinchem

Poweryoga is een vorm van yoga die zich focust op het fysieke aspect van yoga en is voortgekomen uit de Ashtanga Vinyasa yoga stijl. De houdingen volgen elkaar snel op en trainen conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen. Omdat er in de lessen weinig tijd wordt besteed aan de geestelijke- en spirituele kanten van de Yoga blijft er simpelweg meer tijd over voor de oefeningen. Power Yoga lessen zijn dan ook een stuk intensiever dan veel andere yoga vormen.

Ben jij dus iemand die zich graag bezighoudt met het lichamelijke deel van de yoga? Probeer dan een keer een lesje Power Yoga!

 

Ashtanga yoga

January 5, 2016
yoga in doetinchem

Ashtanga Yoga houdt zich bezig met acht verschillende disciplines van de Yoga. Deze 8 punten,  het Achtvoudige Pad, vormen de basis van de Ashtanga Yoga. Binnen Ashtanga wordt aandacht besteed aan: deugdzaamheid, reinheid, asana’s, ademhaling, controle over de zintuigen, concentratie en meditatie en uiteindelijk; verlichting en gelukzaligheid.

In onze lessen houden wij ons voornamelijk bezig met de Asana’s (lichamelijke oefeningen), Pranayama (ademhaling) en meditatie. Ashtanga Yoga maakt gebruik van vaststaande series van opeenvolgende oefeningen. Het einde van elke oefening vormt het begin voor de volgende oefening, het loopt dynamisch in elkaar over en wordt ook wel Vinyasa (flow) genoemd.